Τα συγχαρητήριά τους στην εθνικής ομάδας μπάσκετ εφήβων για την κατάκτηση του χρυσού  στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων μπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο σήμερα μας κάνει υπερήφανους» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την εθνική ομάδα, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η μεγάλη ευρωπαϊκή σας κατάκτηση και διάκριση μας κάνει υπερήφανους. Πέραν τούτου παραδίδει σ’ όλους μας ένα διπλό, τουλάχιστον, δίδαγμα:

»Πρώτον, το δίδαγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς, πολύ πέρα και από τα σύνορα της χώρας μας.

»Και, δεύτερον, το δίδαγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε οι Έλληνες, μεσ’ από την συνεπή συλλογική προσπάθεια και την συνακόλουθη ενότητα, μπροστά σε μεγάλους εθνικούς στόχους».

Τα συγχαρητήριά του για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Εφήβων εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στο στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές» και κατέληξε στην δήλωσή του «η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ».

«Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων του μπάσκετ, σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά, μας έκανε όλους υπερήφανους! Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας! Τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την απίστευτη ανατροπή, σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμάρακης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με τη σειρά της, ανέφερε: «Σήμερα, για μια φορά ακόμη, ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ μας έκανε όλους περήφανους. Η επιτυχία αυτή είναι ακόμη σημαντικότερη, γιατί ήρθε από τη νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού. Η Εθνική Εφήβων δείχνει το δρόμο για μια Ελλάδα της προσπάθειας, της επιμονής, της νίκης. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, στους προπονητές, σε όλους τους συντελεστές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook