Εκτός  της συμφωνίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slendel, μένει το αεροδρόμιο «Γ.Δασκαλογιάννης» των Χανίων, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο αναφορικά με τα 16 προαπαιτούμενα των δανειστών για την νέα συμφωνία, τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους δανειστές και τηνΝτέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ την Παρασκευή στο Χίλτον, στον αριθμό 16 αναγράφεται το εξής:

«16. Να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο η πώληση του 51% των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και η πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση των 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (πλην Χανίων).»

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Flashnews.gr, ο βασικός λόγος για την πιθανή εξαίρεση του αεροδρομίου Χανίων, είναι τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης.

Τα έργα μπορεί να έχουν σταματήσει – και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι μέχρι το τέλος Αυγούστου – αλλά θεωρείται ως δεδομένο πως το έργο θα ολοκληρωθεί.

Και με αυτό το δεδομένο,  θεωρείται ως βέβαιη η εξαίρεση του αεροδρομίου Χανίων από την συνολική παραχώρηση των αεροδρομίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο λόγος της εξαίρεσης – τον οποίο φαίνεται να αποδέχονται και οι δανειστές – είναι πως στην αποτίμηση της αξίας και στην διαγωνιστική διαδικασία που έγινε πέρυσι από το ΤΑΙΠΕΔ, η «αξία» του αεροδρομίου Χανίων εκτιμήθηκε με βάση τα τότε δεδομένα και όχι με εκείνα που θα υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης.

Πάντως – προς το παρόν – από το Υπουργείο Οικονομίας τηρούν «σιγήν ισχθύος» περιμένοντας, προφανώς την οριστικοποίηση της συμφωνίας, προτού προβούν σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook