Eκδήλωση οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. πίσω από το  Γυαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά για να τιμηθούν τα θύματα του ολοκαυτώματος σε Χισορίσμα – Ναγκασάκι και των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει εκδήλωση πίσω από το  Γυαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να διατρανώσουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τα πυρηνικά όπλα και τους επιθετικούς εξοπλισμούς, για ένα κόσμο πραγματικά ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Γιατί ο αγώνας για την ειρήνη θα είναι ρόδα που γυρίζει στον αέρα, αν δεν αποκαλύπτει τις αιτίες των άδικων πολέμων, που είναι οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί, ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και μονοπώλια για την εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής, για τον έλεγχο, για τη διανομή των αγορών. Αν δε συνδέεται και συντονίζεται με τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, για την προστασία των ανέργων, την Υγεία, την Παιδεία, για όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και δε στοχεύει  στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε ο λαός να απολαμβάνει το συνολικό πλούτο που παράγει και τα επιτεύγματα της επιστήμης και του πολιτισμού.

Η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί αμέσως από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Η βάση της Σούδας θα πρέπει να κλείσει αμέσως. Αποτελεί το βασικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής, για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα σήμερα ενάντια στο λαό της Συρίας. Ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτούς τους σχεδιασμούς. Η νεολαία, ο λαός μας δεν πρέπει ματώνουν για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, ούτε σε καιρούς πολέμους, ούτε σε καιρούς «ειρήνης».  

 Στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης θα μιλήσει ο Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης και θα μας κρατήσουν συντροφιά το μουσικό σχήμα «ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΛΑΪΚΟΙ» του Γιώργου Βαβουλέ και το κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Βογιατζή. Θα χορέψει η ομάδα του «Αθλητικού και Χορευτικού Συλλόγου «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ» .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook