Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Το ενδιαφέρον αρκετών τουριστών να συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη με περισσότερους προορισμούς, φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται τάση. Όλο και περισσότεροι αλλοδαποί επισκέπτες που επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους, φροντίζουν πλέον να πραγματοποιήσουν και μικρές εξορμήσεις σε άλλα νησάκια της Ελλάδας, έχοντας ωστόσο σαν έδρα και εφαλτήριο την Κρήτη.

Οι τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν για λίγες ημέρες νησάκια που συνδέονται ακτοπλοϊκά ή και αεροπορικά με την Κρήτη, όπως αυτά των Κυκλάδων, μετατρέποντας τις διακοπές τους στο νησί σε πακέτο “2 σε 1”.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, Αντώνης Γελασάκης:

«Πλέον είναι γεγονός ότι οι αλλοδαποί τουρίστες στην Κρήτη, αναζητούν να πάνε και μια-δυο μέρες σε κάποιο άλλο νησί της Ελλάδας, μέσω Κρήτης. Έρχονται με βάση την Κρήτη και εκτός από τη διαμονή τους στο νησί, κανονίζουν και μίνι αποδράσεις σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη ή Πάρος. Παρατηρούμε ότι συνεχώς αυξάνεται το ενδιαφέρον αυτό από τους τουρίστες και αυτό είναι σημαντικό.»

Πού θα βρει τους Χανιώτες ο Δεκαπενταύγουστος;

Αν για τους τουρίστες στην Κρήτη ο συνδυασμός πολλαπλών προορισμών αρχίζει να αποτελεί δελεαστική επιλογή, για τους Κρητικούς οι φετινές διακοπές περιορίζονται είτε… εντός των τειχών είτε εκτός αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Αρκετοί, προκειμένου να αποφύγουν τα έξοδα μιας μεγάλης μετακίνησης, επιλέγουν να παραμείνουν στην Κρήτη και να παραθερίσουν κυρίως στις νότιες περιοχές του νησιού, σε κάποιες από τις οποίες (Παλαιόχωρα, Σούγια) τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα δεν έπεφτε καρφίτσα!

Λιγότεροι έχουν κανονίσει ταξίδια σε ελληνικά νησιά ή στο εξωτερικό. Στις περιπτώσεις αυτές, ο χρόνος διαμονής έχει μειωθεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος ενώ βασικός γνώμονας επιλογής του προορισμού, φαίνεται ότι είναι η ύπαρξη απευθείας δρομολογίου από την Κρήτη.

«Φέτος τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα σε σχέση με πέρσι. Ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα capital controls η ζήτηση δεν υπήρχε για ένα διάστημα 20 ημερών. Δεν ενδιαφερόταν κανείς πού θα πάει, άν θα πάει και πώς θα πάει. Τώρα έχει αρχίσει δειλά, δειλά, ο Κρητικός, να ψάχνει για οικονομικές διακοπές, μικρής χρονικής διάρκειας. Υπάρχουν κάποιοι, λιγότεροι όμως, που ενδιαφέρονται για εξωτερικό και επιλέγουν ευρωπαϊκές χώρες που συνδέονται με την Κρήτη με απευθείας πτήσεις. Κάποιοι λίγοι ψάχνουν για εντός Ελλάδας, νησιά στα οποία και πάλι μπορεί να πάει με ακτοπλοϊκά δρομολόγια απευθείας από την Κρήτη» δηλώνει ο κ. Γελασάκης

Ασφαλή εικόνα πάντως για το πόσο φειδωλοί είναι φέτος οι Κρητικοί στο σχεδιασμό των διακοπών τους τον Δεκαπενταύγουστο, θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε στο τέλος πλέον του μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook