Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 41η χρόνια.To 41o Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στον εορτασμό 100 χρόνων του Κόμματος και 50 χρόνων της ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. 

Μέσα από τις  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θέλουμε να αναδείξουμε τους «δύο διαφορετικούς κόσμους» που βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς σε σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών, της φτώχειας ,της ανεργίας, των μνημονίων, των κομμάτων που παρουσιάζουν την υποταγή στην πολιτική της ΕΕ σαν μονόδρομο, που εμπορευματοποιούν την παιδεία και την υγεία, την πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Από την άλλη ο «κόσμος» της εργατικής τάξης ,του εργαζόμενου λαού, που με τη συλλογική προσπάθεια ,το μυαλό, τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα, πλουτίζει και ομορφαίνει τον κόσμο.

Το ταξίδι του Φεστιβάλ στα Χανιά συνεχίζεται στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου.

Τρίτη 11/8 στις 20:30 στους Άγιους Πάντες (Μπαμπαλή)

Στις εκδηλώσεις θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάδειξη του έργου των νέων καλλιτεχνών, των νέων που κρατάνε την κρητική παράδοση ζωντανή, δουλεύοντας με μεράκι κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς καμία στήριξη από το κράτος. Καλούμε την νεολαία της περιοχής να έρθει να διασκεδάσει, να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, να έρθει σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
•    Αφιέρωμα στο Ριζίτικο τραγούδι από το συγκρότημα Κρητικές Μαδάρες
•    Κεντρική ομιλία από τον Μανώλη Συντιχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ
•    Κρητικό γλέντι με τους Γιώργο Πετρακάκη, Παντελή Ρεβελάκη, Κώστα Χαβρεδάκη
•    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook