Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα» θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από το «Μουσικό Σύνολο Vamos» την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πλ. Αγ. Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς) με δωρεάν είσοδο.

Η μουσική συναυλία έχει και κοινωνικό σκοπό, καθώς οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα διατεθούν από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης οι εντεταλμένοι σύμβουλοι για θέματα Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, επισήμαναν ότι με αφορμή την αυριανή συναυλία, για άλλη μια φορά καλούνται οι Ηρακλειώτες, οι Κρητικοί, να δείξουν την αλληλεγγύη τους προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, που θα καλύψουν τις ανάγκες αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα» κα. Αλίκη Μωράτη, τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος, συνειδητοποιώντας τις ανάγκες για παιδική μέριμνα στην Κρήτη, ήρθε σε επαφή με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, προκειμένου να ιδρυθεί Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο, που θα καλύπτει τα παιδιά από ολόκληρη την Κρήτη, που για διάφορους λόγους, έχουν ανάγκη από οικογενειακό περιβάλλον, φροντίδα, στήριξη, ασφάλεια, σταθερότητα, αγάπη. Έτσι, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας  και  τη  συγκέντρωση  πόρων,  η υλοποίηση  του  στόχου  αυτού  έχει επιτευχθεί. Ήδη, με δαπάνη του Ομίλου έχει εκδοθεί η οικοδομική  άδεια  για  την  ανέγερση  του  Παιδικού  Χωριού  SOS  Κρήτης, σε δωρηθέν  οικόπεδο  από  τις  οικογένειες  Φούμη  και  Σιδεράκη,  στη  Φοινικιά Ηρακλείου.

Επίσης, με την οικονομική στήριξη του  Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος»,  αλλά  και την υποστήριξη του Ομίλου, καθώς και τη συμπαράσταση ευαίσθητων συμπολιτών, έχει δημιουργηθεί, στο Ηράκλειο,  Κέντρο Στήριξης  Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS (από το 2012). Επί πλέον, με την ουσιαστική βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και την συμμετοχή του Ομίλου, δημιουργήθηκε, στο κέντρο της πόλης, το πρώτο Σπίτι SOS του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, το οποίο λειτουργεί από το 2014.

Το Μουσικό σύνολο Vamos

Το μουσικό σύνολο «Βάμος» είναι το σημείο συνάντησης μιας ομάδας ανθρώπων με ευαισθησία και μεράκι για τη μουσική. Μια πρωτοβουλία εναλλακτική στα μουσικά δρώμενα του τόπου, που γεννήθηκε στο Βάμο.

Στόχος του να διαμορφώσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα σκιαγραφώντας την εικόνα του στο ευρύτερο μουσικό τοπίο με ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερα μουσικά ηχοχρώματα.       

Οι μουσικοί που συγκροτούν το μουσικό σύνολο Vamos είναι:

•        Εντμοντ Αλέξις – βιολί

•        Ραίς Τσουρά – βιολί

•        Tjarda Terpstra – βιολί

•        Έλενα Ορμυλιώτου– βιολί

•        Σπύρος Ραφτάκης – τσέλο

•        Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο

•        Τheo Kraaijvanger – ευφώνιο

•        Βαγγέλης Παπαδάκης – κλαρινέτο, σαξόφωνο

•        Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα, τραγούδι

•        Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο

•        Νίκος Σπανουδάκης – κρουστά

•        Κώστας Κεχράκος – κοντραμπάσο

Ενορχήστρωση:  Θανάσης Παπαθανασίου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος

Το Πρόγραμμα της συναυλίας

Πνευστά, έγχορδα, κρουστά και πιάνο, σε μια πολύ προσεγμένη ενορχήστρωση, στήνουν μουσικές γέφυρες από τους Χατζιδάκι και Piovanni έως τους Τσιτσάνη και Beatles, από τους Shostakovich και Kurt Weill μέχρι τον Θεοδωράκη και τον Βαμβακάρη και ενώνουν το “Χαμόγελο της Τζοκόντας” και την “Λιλιπούπολη” με την όπερα, προσφέροντας ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με πληρότητα, συγκίνηση και παλμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook