Ξεκινούν από την Τετάρτη 5 Αυγούστου οι αιτήσεις στον Δήμο Χανίων για την δωρεάν εισαγωγή 250 βρεφών και νηπίων σε 9 συνολικά  βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2015-2016. Στους σταθμούς περιλαμβάνεται δωρεάν σίτιση.

Επίσης  οι γονείς μπορύν να υποβάλλουν αιτήσεις για 40 δωρεάν θέσεις στο Κεντρο Παιδικής Δημιουργίας (ΚΔΑΠ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Τα προγράμματα αυτά που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ μετά από την επιτυχή αίτηση του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Και Παιδείας Δήμου Χανίων (ΔΟΚΟΙΠΠ).

Μπορείτε να δείτε τον προσωρινό πίνακα των βρεφονηπιακών σταθμών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Οι γονείς μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 5 έως τις 18 Αυγούστου . Οι ενδιαφερόμενοι θα βρούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα  http://www.eetaa.gr . Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στις 13 του Σεπτέμβρη.

Δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση οι  άνεργες μητέρες  και οι μητέρες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται  οι μητέρες που δουλεύουν στο δημόσιο  ή είναι δημοτικοί υπάλληλοι των νομικών προσώπων των δήμων .

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι τα παρόντα προγράμματα αποτελούν μεγάλη επιτυχία για το Δήμο καθώς για τον ΔΟΚΟΙΠΠ. Ήδη υπάρχουν 4 επιδοτούμενοι σταθμοί μέσω της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ αλλά είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκε αίτηση και εγκρίθηκε η επιχορήγηση για 9 παιδικούς σταθμούς μέσω του ΔΟΚΟΙΠΠ για το σχολικό έτος 2015-16. Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος συνολικά 290 οικογένεις μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν στο πρόγραμμα και αυτό.

“Εχει  ιδιαίτερη σημασία για τους πολίτες που δοκιμάζονται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αυτή τη δύσκολη εποχη”

είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βάμβουκας.

Η Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Αλιφιεράκη τόνισε ότι η σίτιση στους βρεονηπιακούς σταθμούς θα είναι δωρεάν: 

“Στατιστικά το 50% των παιδιών, που θα φιλοξενηθούν στις δομές μας, θα είναι απαλλαγμένα από τροφεία, λόγω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος, ενώ το άλλο 50% θα εμπίπτει στις ευεργετικές διατάξεις, που έχουμε ψηφίσει για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα”

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ  κ. Βλαχάκης από την πλευρά του εγγυήθηκε ότι :

Oι οικογένειες που τελικά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν θα καταβάλλουν χρήματα ακόμα και αν η επιδότηση δεν φτάσει ποτέ στο Δήμο για τον οποιοδήποτε λόγο και συγκυριακό παράγοντα. Ενώ πρόσθεσε :

“Εάν υπάρχουν οι αιτήσεις από τους γονείς και καλυφθούν οι 290 θέσεις  ο ΔΟΚΚΟΠ θα έχει μια επιδότηση των  678.000 ευρώ  μέσω ΕΣΠΑ.  Tο ποσό αυτό καλύπτει το 62 % της χρηματοδότησης  του ΔΟΚΚΟΙΠ και κατά συνέπεια εξοικονομεί και ο δημότης “

Η κ.Τζιράκη Προισταμένη Παιδικών Σταθμών του ΔΟΚΟΙΠΠ, παρείχε πληθώρα διευκρινίσεων για τους παιδικούς σταθμούς και τέλος, η κ. Kουνελάκη, Προισταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής παρέπεμψε τους γονείς για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την αίτηση και τη συγκέντρωση δικαιολογητικών για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στο ίδιο το κέντρο της παλιάς πόλης στη διεύθυνση  Νικηφόρου επισκόπου 31.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook