Επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί 26/06/2011, αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στο κρουαζιερόπλοιο Le Levant της Γαλλικής εταιρείας Du Ponant, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη. Το δήμαρχο συνόδευσαν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη και ο κ. Γιάννης Λεβέντης μέλος της Επιτροπής Τουρισμού.

Η γαλλική εταιρεία Du Ponant δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και διαθέτει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών οι οποίες απευθύνονται σε Υψηλά Πρόσωπα (VIP).

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην αντιπροσωπεία του Δήμου ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Le Levant και η κ. Ευαγγελία Χαμαράκη, ναυτικός πράκτορας.

Το κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου πρώτη φορά, στα πλαίσια τεσσάρων ακόμα κρουαζιέρων που έχουν προγραμματιστεί στο Αιγαίο με προορισμό τα ελληνικά νησιά Μήλο, Σαντορίνη, Κρήτη –Άγιο Νικόλαο, Αμοργό, Μύκονο, Τήνο και Σύρο.

Ο κ. Κουνενάκης κατά τη συνομιλία του με τον πλοίαρχο αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου μας, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και επεσήμανε τα πιο αξιόλογα μέρη αλλά και σημαντικά αξιοθέατα που μπορούν να επισκεφθούν οι επιβάτες.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το ζήτημα του ρυμουλκού το οποίο αυτή τη στιγμή ναυλοχεί στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι το ρυμουλκό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εφόσον το ζητήσουν τα κρουαζιερόπλοια για βοήθεια, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραμένει δεμένο και να μη χρεώνει επιπλέον κόστος γιατί αυτό είναι αρνητικό για τα πλοία.

Υπήρξε επίσης συμφωνία ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του Δήμου και στον πλοίαρχο ότι θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία ενημέρωση για τα ζητήματα που προκύπτουν ώστε να επιλύονται από κοινού.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Le Levant για τη θερμή υποδοχή και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά έντυπα της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook