Έπειτα από επανειλημμένες παρεμβάσεις της Βουλευτού Χανίων Ευαγγελίας Κουρουπάκη προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και σε συνέχεια της συνάντησης του Υφυπουργού με εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων του Μονάχου και του Νταχάου υπεγράφη αυτές τις ημέρες από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή Προεδρικό Διάταγμα που δίνει πλέον η δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας να εφοδιάζονται, κατόπιν αίτησής τους, με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση της διαδικασίας, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου, θα συγκροτηθεί ειδικό κλιμάκιο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που θα τοποθετηθούν στη Γερμανία.

Το κλιμάκιο αυτό θα συνδράμει τις προξενικές αρχές τόσο στη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων, όσο και στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων των ομογενών, εφόσον το επιθυμούν.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι ομογενείς να προχωρούν ΑΜΕΣΑ στην έκδοση δελτίων ταυτότητας από τις προξενικές αρχές της Γερμανίας, ενώ παράλληλα θα επιταχυνθεί η διαδικασία υποδοχής και αποστολής στην Ελλάδα των δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook