Μια ανάσα από την μεταγραφή του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ομάδα της Αλκής φαίνεται πως βρίσκεται ο Φράντς Μπερτίν. 

Ο Αϊτινός αμυντικός του ΟΦΗ του οποίου το συμβόλαιο με την κρητική ομάδα λήγει στις 30 Ιουνίου δεν έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στο Ηράκλειο παρά το γεγονός ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον προπονητή του Νίκο Αναστόπουλο που δεν κατάφερε όμως να πείσει τον έμπειρο αμυντικό να γυρίσει στο Ηράκλειο για να συμμετέχει στις προπονήσεις του ΟΦΗ. 

Ο Μπερτίν το προηγούμενο διάστημα είχε μια πολύ καλή πρόταση από την Ελβετική Λουγκάνο αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε και εν συνεχεία μίλησε με τους ανθρώπους της Αλκή και τα βρήκε σε όλα για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κυπριακό πρωτάθλημα και να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στην κρητική ομάδα. 

Μάλιστα πολύ καλά λόγια για την αξία του Μπερτίν είπε στους ανθρώπους της Αλκή ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς που έχει ιδία άποψη για τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ από την εποχή όπου αγωνιζόταν στην Ελλάδα με την φανέλα της Καβάλας.