Έναν 26χρονο Γάλλο που ήταν έτοιμος να πνιγεί, διέσωσε σήμερα ένα ιστιοπλοικό από την θαλάσσια περιοχή της Ντίας στο Ηράκλειο.

Το ιστιοπλοϊκό τουριστικό σκάφος «Φαντασία» λίγο μετά τις 11 το πρωί,  κατευθυνόταν προς το νησάκι της Ντίας μεταφέροντας τουρίστες, όταν – περίπου μισό μίλι πριν το νησί – ο καπετάνιος του πλοίου κ. Κοσμάς Κουτεντάκης είδε έναν άνθρωπο στην θάλασσα.

Άμεσα τον πλησίασε και ρίχνοντας σωσίβιο και σχοινιά κατάφεραν να τον ανασύρουν από το νερό.

«Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, είχε γίνει μπλέ και εάν δεν  τον βλέπαμε ήταν θέμα χρόνου να πνιγεί» είπε στο Flashnews.gr ο κ.Κουτεντάκης.

Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες προκειμένου να συνέλθει από την υποθερμία και την αφυδάτωση, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι Λιμενικές αρχές.

Όμως τόσο ο κ.Κουτεντάκης, όσο και οι άλλοι επιβαίνοντες στο ιστιοπλοϊκό «Φαντασία» δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν τον νεαρό Γάλλο να τους λέει πως είχε πέσει για κολύμπι στην παραλία των Γουβών και αποφάσισε να κολυμπήσει μέχρι το ….νησί της Ντίας !!

Να σημειωθεί πως η απόσταση από τις Γούβες μέχρι την Ντία είναι περίπου 10 μίλια και αυτό σημαίνει πως ο 26χρονος κολυμπούσε για πάνω από εννιά μίλια και με ισχυρά ανατολικά ρεύματα, πριν τον διασώσουν από το ιστιοπλοϊκό.

Το τι ακριβώς συνέβη θα ερευνήσει το Λιμενικό, το οποίο και παρέλαβε τον νεαρό Γάλλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook