Με μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Εργοτέλη, αλλά και το κρητικό μπάσκετ ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Παίδων, που διοργανώθηκε στην Κύμη Ευβοίας και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. 
Ο Εργοτέλης μολονότι ηττήθηκε στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος από τον Άρη με 77-64 στην παράταση, κατέκτησε την τρίτη θέση, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει κρητική ομάδα. Κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο Εργοτέλης νίκησε τον Άλιμο, το Σπόρτινγκ Πάτρας και την Καβάλα και ηττήθηκε από τον Δούκα και την Καβάλα.
Σχολιάζοντας αυτή την επιτυχία, ο προπονητής της ομάδας μας, Αλέξανδρος Χριστοδούλου, τόνισε: «Η κατάκτηση της τρίτης θέσης είναι κάτι πρωτόγνωρο για κρητική ομάδα. Κοντράραμε σαν ίσος προς ίσο και τις δύο πρωταθλήτριες ομάδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι, διότι αποδίδει καρπούς το τετραετές πλάνο που είχαμε καταστρώσει και παρουσιάσει στον πρόεδρο τον κύριο Παπουτσάκη. Ένα πλάνο που τελείωσε με διάκριση. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα παιδιά αυτά στην πρώτη ομάδα». 
Ο αθλητής του Εργοτέλη Χρήστος Σκάνδαλος συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα ως κορυφαίος πλέι μέικερ και παράλληλα αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook