Και να λοιπόν που η γενιά μας γράφει ιστορία. Όσο απίστευτο και να φαίνεται, παρόλα αυτά συμβαίνει. Η γενιά των βολεμένων, των \”γιαπις\”, η γενιά της τηλεόρασης, και οχι του…114, των ηλεκτρονικών, του χρηματιστηρίου, αποφάσισε να ξεκολλήσει από τον καναπέ της, την ασφάλεια της και να διεκδικήσει. Με ρίσκο και κόντρα σε όλα…τα προγνωστικά.!Κατεβαίνει στους δρόμους, στις πλατείες, εφαρμόζει διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας για τις αποφάσεις της και δηλώνει: ΠΑΡΟΥΣΑ.

Δεν γνωρίζω αν καταφέρει να κερδίσει σε τούτη τη \”μάχη\”. Και ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα να είναι, το ποια θα είναι η στάση της την επόμενη μέρα αν θα \’έχει χάσει αυτή τη μεγάλη \”μάχη\” Όμως το πρώτο βήμα έγινε και είναι σπουδαίο. Η γενιά μας κατανόησε οτι δεν μπορεί είναι απούσα και αδρανής. Να αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον της , το μέλλον των παιδιών της, για τον τόπο της , τους όρους εφαρμογής της Δημοκρατίας. Και με τη στάση της να ¨επιβραβεύει\” τα…λαμόγια, και την \”αρπαχτή\”

Γραφούμε ιστορία λοιπόν. Ας το συνειδητοποιήσουμε. Είτε περάσει , είτε όχι το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικος το πρώτο βήμα έγινε. Συμμετέχουμε. Συμμετέχουμε, συναγωνιζόμαστε ανατρέποντας την τάση του ατομισμού! Το επόμενο είναι και αυτό σπουδαίο. Να συνεχίσουμε. Και να αλλάξουμε- ανατρέψουμε  οτι δε μας αρέσει. Να αλλάξουμε οτι είναι άδικο. Να επαναπροσδιορίσουμε τους όρους αξίες αρχές και ηθική. Να τους αποδώσουμε την έννοια που πρέπει να έχουν και όχι αυτή που μας συμφέρει.

Είμαστε τώρα πια εδώ. Και δεν μπορεί να μας αγνοήσει κανείς! Και από εδώ και στο εξής έχουμε σκοπό να παραμείνουμε εδώ, παρόντες σε καθετί που θα διακυβεύει το μέλλον μας! Παρόντες!..

Γραφούμε λοιπόν ιστορία.  Η πένα είναι στα χέρια μας. Το τι θα γράψει είναι δική μας ευθύνη. Και δικό μας χρέος.

Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook