Το πρώην στέλεχος της Citigroup Γκάρι Φόστερ, 35 ετών, συνελήφθη χθες Κυριακή από το FBI στη Νέα Υόρκη, όπου έφθασε–αεροπορικώς–από την Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), με την κατηγορία \”της υπεξαίρεσης περισσότερων από 19 εκατομ.δολαρίων ΗΠΑ\”, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μια πρώτη χρονική φάση ο Φόστερ έστειλε με διαδοχικά εμβάσματα ποσά σε έναν λογαριασμό στη Citigroup, μεταγενέστερα δε όλα αυτά τα ποσά μεταβιβάστηκαν σε έναν δικό του λογαριασμό, όμως σε άλλη εμπορική τράπεζα.

\”Όλες οι αδικοπραξίες, έγιναν με αφετηρία την δήθεν \’κίνηση\’ ενός πλαστού τραπεζικού λογαριασμού\”, προϊόντος μηχανορραφίας του Φόστερ, ο οποίος λογαριασμός στα μάτια ενός καλόπιστου τρίτου προσώπου \”είχε, πάντως, πολλά στοιχεία ομοιότητας με πραγματικό τραπεζικό λογαριασμό\”.

Το τελικό προϊόν της απάτης, βασισμένης στο ισχύον πολύπλοκο λογιστικό σύστημα στο εσωτερικό μιας μεγάλης τράπεζας, \”είναι αληθοφανές\”, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του FBI μετά από τη σύλληψη του Φόστερ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook