Τέλος επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες για το οικονομικό έτος 2011 (δηλαδή για τη χρήση του 2010), σύμφωνα με προσθήκη του υπουργού Οικονομικών στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η απόφαση για εφαρμογή του τέλους από φέτος ελήφθη, για να καλυφθεί το κενό των 600 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την διατήρηση του φορομπόνους από τις αποδείξεις.

Το τέλος επιτηδεύματος συμβεβαιώνεται και καταβάλλεται με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να καλυφθεί το κενό των 600 εκατομμυρίων που δημιουργήθηκε για το έτος 2011 λόγω της διατήρησης του συστήματος της επιστροφής φόρου μέσω αποδείξεων και προκειμένου να καταστεί ρεαλιστικός και πειστικός ο στόχος της είσπραξης του ειδικού ελαχίστου τέλους άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος, το οποίο ίσχυε ούτως ή άλλως από 1-1-2011, προβλέφθηκε ειδικά για φέτος χαμηλότερο ύψος του τέλους αυτού στα 300 ευρώ.»

»Στην παρ. 6 το σχέδιο που μοιράστηκε την Παρασκευή στα κόμματα, έλεγε ότι το τέλος ισχύει από το 2011. Άρα θα ήταν από 400 ευρώ μέχρι 500 ευρώ όπως τα επόμενα χρόνια.»

» Έτσι θα συγκεντρωθούν 300 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα 300 συγκεντρώνονται από πρόσθετες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες του έτους 2011.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook