Εξιχνιάστηκαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, επτά υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε οικίες, καταστήματα και ξενοδοχείο, στο Δήμο Χερσονήσου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου Έλληνα και 20χρονου Αλβανού, οι οποίοι  κατηγορούνται για κλοπή. 

Ειδικότερα, την 02.08.2015 άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν τριάντα πέντε (35) κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και στη συνέχεια αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης.

Ακολούθως, την 03.08.2015 σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου,  ο ανωτέρω παθόντας εντόπισε άγνωστο άτομο να κινείται με το αφαιρεθέν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή πεζός. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από  ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικό εργαλείο, 100 δολάρια Αμερικής, USB και κινητό τηλέφωνο. 

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω κλοπής είναι ο 25χρονος με τον 20χρονο, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από την 16.07.2015 έως και την 02.08.2015, είχαν διαπράξει ακόμη έξι (6) κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε οικίες, καταστήματα και ξενοδοχείο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικό υπολογιστή,  πακέτα τσιγάρα και μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ. 

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον 38χρονο παθόντα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook