Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, με την αίτηση που κατέθεσε η διοίκηση της επιχείρησης με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ θα συνεχιστούν, καθώς από την Τρίτη θα συμμετάσχει στην 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο, είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε μετά τις 5 το απόγευμα.

Προηγήθηκε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου που υπέβαλε η πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όταν ο διευθύνων την συζήτηση αρνήθηκε το αίτημα των εργαζομένων για νέα διακοπή της εκδίκασης.

Αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διά των εκπροσώπων της στο δικαστήριο, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης η οποία κρίθηκε από άλλη σύνθεση και απορρίφθηκε.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι: «στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι. Το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε ποτέ, θα μας βρίσκουν στο δρόμο».

 

in.gr