Λίγα 24ώρα έχουν μείνει μόνο μέχρι τον πολιτικό και θρησκευτικό γάμο του πρίγκιπα Albert και της εκλεκτής της καρδιάς του Charlene Wittstock. 
 
Το ζευγάρι θα πει για πρώτη φορά τη λέξη “δέχομαι” στην αίθουσα των ανακτόρων στο φημισμένο Παλάτι των Γκριμάλντι, την Παρασκευή 1 Ιουλίου και θα δώσει το πρώτο φιλί του στο μπαλκόνι του παλατιού. Ενώ, την επόμενη μέρα θα γίνει ο θρησκευτικός γάμος. Το μυστήριο θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό Bernard Barsi και στο παλάτι θα υπάρχουν περίπου 3.500 καλεσμένοι.

\"\"

Μετά το μυστήριο, το ζευγάρι θα φύγει από το Παλάτι και θα κατευθυνθεί προς την εκκλησία Sainte Dévote. Εκεί η Charlene θα λάβει την νυφική ανθοδέσμη. Κατόπιν θα επιβιβαστούν σε πολυτελή λιμουζίνα και θα διασχίσουν τους δρόμους του πριγκιπάτου, όπου θα λάβουν τις ευχές των κατοίκων.

 

Για τη μέρα του γάμου το ζευγάρι έχει επιλέξει να μετακινηθεί με μια Lexus LS 600h L, ένα μοντέλο αυτοκινήτου αποκλειστικά σχεδιασμένο για αυτούς.

\"\"

\"\"

 
Καθ\’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο πριγκιπάτο θα φιλοξενηθούν διαφόρων ειδών εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία του απλού κόσμου που αναμένεται να συρρεύσει στην περιοχή, με αποκορύφωμα το υπερθέαμα “Ηχος και Φως” στο λιμάνι, υπό την επίβλεψη του Jean Michel Jarre.

 

Όσο για το ταξίδι του μέλιτος, οι δυο τους θα πάνε στη Νότιο Αφρική, σε ένα από τα διάσημα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Umhlanga. Το εν λόγω ξενοδοχείο, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, απέχει 20 λεπτά από το Durban, πόλη στην οποία η μέλλουσα πριγκίπισσα μετακόμισε όταν ήταν 17 ετών, προκειμένου να προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

\"\"

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του γάμου:

Παρασκευή 1 Ιουλίου: ο πολιτικός γάμος του ζευγαριού
 

Ώρα 16.00 (17:00 ώρα Ελλάδας): Στην πλατεία μπροστά από το φημισμένο Παλάτι των Γκριμάλντι θα στηθούν γιγαντοοθόνες για το φιλοθεάμων κοινό που θέλει να παρακολουθήσει τον πριγκιπικό γάμο.
 

Ώρα 17.00 (18:00 ώρα Ελλάδας): Στην αίθουσα των ανακτόρων θα πουν για πρώτη φορά τη λέξη «δέχομαι». Η ληξιαρχική σύζευξη του ζευγαριού θα πιστοποιηθεί από τον Philippe Narmino, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Ώρα 17.50 (18:50 ώρα Ελλάδας): Σχεδόν μία ώρα αργότερα το νιόπαντρο ζευγάρι θα κάνει την εμφανιστεί ενώπιον των θεατών, στο μπαλκόνι της αίθουσας του θρόνου, για το καθιερωμένο φιλί.

 

Ώρα 18.00 (19:00 ώρα Ελλάδας): Θα ακολουθήσει επίσημη δεξίωση, με άφθονη σαμπάνια και καναπεδάκια. Ο δήμαρχος της πόλης θα παραδώσει στους νεόνυμφους το «δώρο» από τους κατοίκους του Μονακό.

 

Ώρα 20.00 (21:00 ώρα Ελλάδας): οι κάτοικοι του πριγκιπάτου είναι καλεσμένοι στην γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο λιμάνι της χώρας.

 

Ώρα 22.00 (23:00 ώρα Ελλάδας): Ο γάλλος μουσικός Jean Michel Jarre θα δώσει μια φαντασμαγορική συναυλία στο λιμάνι που θα φωτιστεί κατάλληλα για την περίσταση.

 

Σάββατο 2 Ιουλίου: ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού

 

Ώρα 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) : ο θρησκευτικός γάμος θα ξεκινήσει από την αυλή του Παλατιού. Ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό Bernard Barsi, θα παντρέψει το ζευγάρι. Οι πύλες του Παλατιού θα μείνουν ανοιχτές, μέχρι οι 4000 καλεσμένοι βρουν τις θέσεις τους. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή από τις γιγαντοοθόνες που θα έχουν στηθεί στην πλατεία μπροστά από το Παλάτι.

 

Ώρα 18.30 (19:30 ώρα Ελλάδας) : Το ζευγάρι φεύγει από το Παλάτι και κατευθύνεται προς την εκκλησία Sainte Dévote. Εκεί η Charlene θα λάβει την νυφική ανθοδέσμη. Κατόπιν θα επιβιβαστούν σε πολυτελή λιμουζίνα και θα διασχίσουν τους δρόμους του πριγκιπάτου, όπου θα λάβουν τις ευχές των κατοίκων (και όχι μόνο).

 

Ώρα 21.00 (22:00 ώρα Ελλάδας): η επίσημη δεξίωση θα λάβει χώρα στην ταράτσα της Όπερας. Πλειάδα πυροτεχνημάτων θα φωτίσουν τον έναστρο ουρανό. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το δείπνο αλλά και ο χορός, που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί.

 

Να σημειώσουμε ότι στο Μόντε Κάρλο αναμένουν περί τους 200.000 επισκέπτες, τουρίστες που θα έρθουν για το γάμο.

 

Μια μικρή γαμήλια γιορτή θα λάβει χώρα και στην Νότιο Αφρική, τόπο καταγωγής της νύφης.

Δες μερικά από τα ξεχωριστά souvenirs για το γάμο:

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"
\"\"

Tlife

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook