– Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου – Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δις € ή 11,8%!

– Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010 παρουσιάζουν υστέρηση κατά 7,1 % ή 1,4 δις. €, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

– Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 528 εκατ. €

– Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 874 εκατ. €

Τα έσοδα καταρρέουν! Το άνοιγμα της ψαλίδας έφθασε στα 3,56 δις €, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις της Ν.Δ. για αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική.

Η Πολιτική αυτή που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει ότι, δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φαίνεται πως όλες οι θυσίες και οι κόποι του Ελληνικού Λαού, όλες οι θυσίες όλων μας, πηγαίνουν στο βρόντο, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η ανάκαμψης της Εθνικής μας Οικονομίας. Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε πολύτιμο χρόνο καθώς, δυστυχώς, βυθίζεται περαιτέρω στην Ύφεση η Ελληνική Οικονομία και η Κοινωνία. Μέρα με τη μέρα σβήνει κάθε Ελπίδα ανάκαμψης.

Γι΄αυτό και αναλάβαμε την Ευθύνη να ζητήσουμε Εκλογές. Αντί όμως για Εκλογές, η Κυβέρνηση, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο προωθώντας νέα μέτρα, μέτρα που θα φέρουν περαιτέρω Ύφεση στην Εθνική μας Οικονομία! Μέτρα που τα βαπτίζει Σωτήρια αλλά που όμως τελικά θα αποδειχθούν κατήφορος για την Οικονομία και την Κοινωνία μας! Κατήφορος για την Χώρα μας, με την Ελπίδα ανάκαμψης να αργοσβήνει κάθε μέρα που περνάει.

Μισό εκατομμύριο πολίτες κατέβηκαν πρόσφατα στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τσουνάμι κι έναν Πολιτικό σεισμό! Ένας σκηνοθέτης είπε, καθώς έζησε όλες τις τότε συγκεντρώσεις του Αντρέα Παπανδρέου καλύπτοντας τες, ότι είναι σίγουρα 500.000 άνθρωποι στους δρόμους πέριξ και στην Πλατεία Συντάγματος! Χώρια αυτούς που μαζεύτηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα! Ο πατέρας μου, κάποτε αστυνομικός και στην Προσωπική Ασφάλεια 3 Πρωθυπουργών μεταξύ των οποίων και ο «Γέρος» Παπανδρέου δεν θυμάται παρόμοια συγκέντρωση στα 73 του χρονια εκτός αυτής που έζησε ως αστυνομικός-προσωπική ασφάλεια του Γέρο Παπανδρέου, τότε που είχε πλημμυρίσει την Αθήνα ενάμισι εκατομμύριο πολιτών για να τον επευφημήσουν! Μάλλον αυτή η Κυβέρνηση \”έχει βαλει στοίχημα\” να μαζέψει τόσους, αλλά απ΄ότι φαίνεται δέν θα την επευφημήσουν , θα την μουντζώσουν! Όχι μόνον αυτή, αλλά και γενικότερα «Πολιτικούς» και Άστοχες πολιτικές!

Η Κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά που απεγνωσμένα ψάχνουν για δουλειά. Στα παιδιά που εγκαταλείπουν τη Χώρα!

Πρέπει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της για τους εκατοντάδες ανέργους κάθε ηλικίας, που με την άφρονα πολιτική της, τους οδηγεί στο περιθώριο της ζωής!

Πρέπει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της για την ζημιά που προκάλεσαν οι επιλογές της οικονομικής πολιτικής της στις ελληνικές επιχειρήσεις βάζοντας χιλιάδες λουκέτα. Φεύγοντας από την Χώρα!

Όσον αφορά το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι! Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα!

Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους.

Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας. Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω».

Σά να μας λένε, «Εμείς σωστά αρμενίζουμε, ο Γιαλός είναι στραβός!»

Σπύρος Ζουριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook