Με το Δεκαπενταύγουστο να πλησιάζει και να θεωρείται η κορύφωση κάθε καλοκαιριού, παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους προορισμούς που επέλεξαν οι Έλληνες για τις μέρες αυτές, ειδικά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιλογές του περασμένου έτους.

Οι διαφορές είναι αρκετές και για κάποιες περιοχές μάλιστα είναι και… οδυνηρές, όπως για παράδειγμα για τα Χανιά που ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή αποτελούσε παραδοσιακά, έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, φέτος η παράδοση αυτή φαίνεται ότι εν μέρει ανατρέπεται.

Έτσι, αν και παραμένουν σταθερά μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών των Ελλήνων, ωστόσο φέτος δεν καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Τα Χανιά από την 4η θέση σε λίστα του 2014 με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τον Δεκαπενταύγουστο, φέτος καταλαμβάνει τη 18η θέση.

Τα στοιχεία προκύπτουν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr στην οποία παρουσιάζονται οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.

Πρωτιά για τη Χαλκιδική σημειώνεται φέτος, εκτοπίζοντας την Πάργα που καταλάμβανε πέρυσι τη θέση αυτή, η οποία ωστόσο παραμένει μεταξύ των κορυφαίων προορισμών. Υψηλότερα στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι φέτος και η Θάσος, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Τα νησιά του Ιονίου φαίνεται να προτιμώνται περισσότερο συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι, αφού φέτος είναι ψηλά στις προτιμήσεις η Λευκάδα, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, ενώ την εμφάνισή της στους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς κάνει φέτος και η Κεφαλονιά. Τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, παραμένουν αγαπημένοι προορισμοί και αυτή τη χρονιά. 

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το Δεκαπενταύγουστο 2015:

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Δεκαπενταύγουστο 2014 ήταν οι εξής:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook