Παρατράγουδα που λίγο έλειψε να εξελιχθουν σε τραγωδία, σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το γνωστό Φεστιβάλ στο Χουδέτσι, το οποίο μάλιστα έριχνε αυλαία.

Ενας 24χρονος, για λόγους που ερευνώνται από την αστυνομία, ανέβηκε στο κτίριο του “Λαβυρίνθου” και έπεσε στο κενό!

Ο νεαρός που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πήρε την απόφαση να βουτήξει στο κενό όταν κάποιοι δεν τον άφησαν να χορέψει, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Ο 24χρονος ευτυχώς τραυματίστηκε στο πόδι, ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε αναστάστωση ενώ για το συμβάν εξέδωσαν ανακοίνωση οι διοργανωτές του Houdetsi Festival, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

Houdetsi Festival: Αδιανόηττη ενέργεια του 24χρονου 

Το 6ο HOUDETSI FESTIVAL ολοκληρώθηκε χθες με τρόπο που δε μας αφήνει να χαρούμε ένα πραγματικά εξαιρετικό Μουσικό τετραήμερο. Για την ακρίβεια, δεν ολοκληρώθηκε.

Αιτία, μια αδιανόητη ενέργεια που έλαβε χώρα στον  κήπο του  Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» κατά τη διάρκεια της κεντρικής συναυλίας για την αυλαία του Φεστιβάλ.

Η  εκούσια πτώση ενός επισκέπτη από το μπαλκόνι του κτιρίου μετά την αιφνιδιαστική του είσοδο στον αποκλειστικό χώρο των Μουσικών μας, ευτυχώς δεν είχε σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο. Ενημερωθήκαμε άμεσα για την κατάσταση της υγείας του η οποία δεν εμπνέει καμία ανησυχία και συνεργαστήκαμε με τις αρμόδιες αρχές για την ακριβή αναφορά του περιστατικού.

Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ για τις άμεσες ενέργειές τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού ασφαλείας που είχε καθοριστεί. Επίσης όλους τους εθελοντές μας για την οργάνωση της διαδικασίας μεταφοράς του αλλά και τους επισκέπτες για τη ψύχραιμη στάση τους.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αναπροσαρμόζει αυτονόητα τους κανόνες διεξαγωγής του HOUDETSI FESTIVAL  και θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη βαρύτητα από όλους τους φορείς που το διοργανώνουν.

Οι Μουσικοί και το κοινό μας έχουν πλήρη εικόνα της πολύ άσχημης εμπειρίας που ζήσαμε όλοι, είμαστε σίγουροι όμως ότι έχουν και  απόλυτη συναίσθηση της ανάγκης να προστατευτεί η κοινωνική υπόσταση ενός νέου ανθρώπου που για τους δικούς  του λόγους αποφάσισε να προβεί σε αυτή την –από κάθε άποψη- απαράδεκτη ενέργεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook