Στα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφίσει η ελληνική Βουλή και στην 48ωρη απεργία που πραγματοποιείται στη χώρα μας αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Με φωτογραφία το χθεσινό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη το BBC έχει ως κεντρικό του θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. «Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα συνδικάτα στην Ελλάδα ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει στην Βουλή ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να βγει η χώρα από την κρίση», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο.

Με τίτλο «Η ώρα της αλήθεια για την Ελλάδα» το αμερικανικό CNN αναφέρεται στα επώδυνα μέτρα που είναι υποχρεωμένη να λάβει η κυβέρνηση καθώς και στις επιπτώσεις που θα έχει η οικονομική κρίση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«H Αθήνα εξετάζει τα νέα αυστηρά μέτρα λιτότητα, τα συνδικάτα κατεβαίνουν σήμερα σε 48ωρη απεργία ενώ οι Αγανακτισμένοι σχεδιάζουν αποκλεισμό της Βουλής» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γαλλική Le Monde.

To Reuters ασχολείται και αυτό με την Ελλάδα έχοντας ως πρώτο θέμα την συμφωνία των γαλλικών τραπεζών για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε γενική απεργία την ώρα που η Βουλή καλείται να εγκρίνει νέα αυστηρά μέτρα λιτότητας αναφέρει και η ισπανική εφημερίδα El Pais.