ΜΥΘΟΣ

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά από παιδιά καλό θα είναι να αποφεύγεται μέχρι την ηλικία των δύο ετών.

Από την ηλικία των δύο ετών και έπειτα μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή των παιδιών γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως γιαούρτι με 2% ή γάλα με 1,5% λιπαρά χωρίς να επηρεαστεί η διαδικασία της αύξησης και η ανάπτυξής τους.

Τα πλήρως αποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα και γιαούρτι με 0% λιπαρά, καλό θα είναι να αποφεύγονται αφού περιέχουν πολύ μικρά ποσά βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά

Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα