Ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του στην Ανταρκτική, μπορεί και απολαμβάνει ξανά τα αγαπημένα του ψάρια, μετά την ενδοσκοπική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθεί άμμος από το στομάχι του.

Ο πιγκουίνος, που είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός πιγκουΐνος που εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα και ονομάστηκε «Happy Feet».

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση, αλλά όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλιγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο.

Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε την επέμβαση αφαίρεσης τουλάχιστoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του πιγκουίνου, ο οποίος άρχισε ήδη να διατρέφεται φυσιολογικά και να ανακτά τις δυνάμεις του.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο «Happy Feet», μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, μπερδεμένος, έτρωγε άμμο. Η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά, αλλά θα χρειασθούν μήνες μέχρι ο πιγκουίνος να είναι σε θέση να ενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Προς το παρόν ζει σε ένα παγωμένο δωμάτιο των 8 βαθμών Κελσίου και ξεκουράζεται σε ένα κρεβάτι φτιαγμένο από πάγο!

Ένας επιχειρηματίας προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στην Ανταρκτική τον Φεβρουάριο, όταν θα πραγματοποιήσει μία αποστολή εκεί, όμως οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον θεωρούν ότι θα έχει μεταφερθεί στο περιβάλλον του πριν από τότε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook