Τελευταία ενημέρωση 23.40

Δεν πίστευαν στα μάτια πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή του Πετρέ Ρεθύμνου, όταν αντίκρισαν το περιεχόμενο μιας σακούλας σκουπιδιών στην άκρη του δρόμου.

Η σακούλα είχε μέσα μια νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα, μήκους περίπου 60 εκατοστών και πλάτους 40 εκατ. Το νεκρό σώμα ήταν προφανώς αρκετών ημερών, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που έστειλε αναγνώστης του flashnews.gr

Στο μπροστινό μέρος εξείχε τμήμα της σπονδυλικής στήλης και το θέαμα ήταν ομολογουμένως αρκετά μακάβριο.

Αυτό ωστόσο, που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα είναι το γεγονός ότι κάποιοι θεώρησαν σωστό να πετάξουν μια νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα μαζί με άλλα σκουπίδια, σε μια πολυσύχναστη παραλία όπως αυτή του Πετρέ, στην άκρη του δρόμου.

Στο βίντεο που ‘έστειλε ο αναγνώστης φαίνεται πολύ καλά το σημείο στο οποίο, η νεκρή χελώνα “εκτίθεται” σε κοινή θέα (!) στον παράλληλο δρόμο της εθνικής Ρεθύμνου – Χανίων, μετά τη γέφυρα του Πετρέ.

 

Σε ενημέρωση από τον ναυαγοσώστη της περιοχής, η χελώνα τοποθετήθηκε στη σακούλα για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ ενημερώθηκε το λιμενικό και η υπηρεσία του δήμου που θα την περισυλλέξει.

Ελπίζουμε ο δήμος Ρεθύμνου να απομακρύνει γρήγορα την άτυχη χελώνα από το σημείο.

Εντωμεταξύ, θλίψη και προβληματισμό προκαλεί ο εντοπισμός μιας αιμόφυρτης χελώνας την οποία βρήκαν δεμένη με σχοινιά στο λαιμό και τα πόδια  – φωτο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook