Μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ αυτήν την εποχή είναι ένα παιδικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά: ένα νανούρισμα – παρωδία, όπου μέσα σε 32 πολύχρωμες σελίδες ο αμερικανός συγγραφέας Ανταμ Μάνσμπαχ περιγράφει με ύφος γλαφυρό τον καθημερινό αγώνα του γονιού να κοιμίσει το μωρό του. Ο τίτλος είναι αποκαλυπτικός: «Κοιμήσου επιτέλους» – ή επί λέξει, «Πήγαινε γαμώτο να κοιμηθείς» («Go the fuck to sleep»).

Οι νέοι γονείς το λάτρεψαν πριν ακόμη κυκλοφορήσει. «Επιτέλους κάποιος που τολμά να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι», έγραψαν οι περισσότεροι αναγνώστες στην ιστοσελίδα Amazon, όπου δημοσιεύθηκε – «πειρατικά» – για πρώτη φορά το βιβλίο σε μορφή PDF.

Όλα άρχισαν όταν ο 34χρονος συγγραφέας – με τρία μυθιστορήματα στο ενεργητικό του – και πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού, έπειτα από μια… δύσκολη νύχτα, έγραψε στο facebook ότι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά θα τιτλοφορείται «Κοιμήσου επιτέλους». Οι «φίλοι» του ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, κι έτσι λίγες εβδομάδες αργότερα ο Μάνσμπαχ άρχισε σιγά σιγά να μηχανεύεται στιχάκια που ομοιοκαταληκτούν σε -ος (όπως λέμε ύπνος).

Είναι ένας τρόπος αντίδρασης προς τους γονείς που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και επιδιώκουν να πλάσουν έναν κόσμο στον οποίο τα παιδιά τους δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα εμπόδιο, υποστηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 400.000 αντίτυπα στην Αμερική, το «παραμύθι» θα μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, ενώ η κινηματογραφική εταιρεία Fox αγόρασε τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook