Από μικρή αστάθεια θα χαρακτηριστεί ο καιρός, σήμερα και το Σαββατοκύριακο χωρίς ωστόσο αυτή να είναι ικανή να χαλάσει τις εκδηλώσεις και κυρίως τη διάθεση των πολιτών με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Νεφώσεις και πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Ακολουθεί η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα:

Παρασκευή

Αναμένεται κορύφωση της αστάθειας που θα επηρεάσει και την περιοχή της Κρήτης. Το πρωί θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νεφώσεις οι οποίες αργότερα αναμένεται να πυκνώσουν και ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και νωρίς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν φαινόμενα βροχής τα οποία μπορεί να περιορίζονται στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες δεν αποκλείεται όμως να τις δούμε και πιο εκτεταμένες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις με την έντασή τους στα 3-4 μποφόρ ενώ λίγο πριν το μεσημέρι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με την ένταση 3-4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι μόνο στα δυτικά, μέχρι και 5 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ όμως θα εξασθενίσουν.

Δεκαπενταύγουστος

Το Σάββατο, αναμένεται και πάλι να έχουμε συνθήκες αστάθειας. Θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις και δεν αποκλείεται και πάλι προς το μεσημέρι να δούμε τις νεφώσεις πιο αυξημένες και πιθανότητα ασθενών, παροδικών βροχών στις ορεινές όμως περιοχές. Είναι πιο περιορισμένη η αστάθεια με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε σχέση με αυτήν της Παρασκευής. Το απόγευμα του Σαββάτου θα δούμε βελτίωση του καιρού χωρίς προβλήματα. 

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία όπως και την Παρασκευή θα βρίσκεται στους 31 βαθμούς κελσίου στα δυτικά, ενώ γύρω στους 29-30 θα είναι στα ανατολικά.

Κυριακή

Πιο περιορισμένη η αστάθεια στην Κρήτη. Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες κατά τόπους νεφώσεις. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές είναι πάρα πολύ μικρή.

Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ, η θερμοκρασία κοντά στους 31 με 32 στα δυτικά ενώ γύρω στους 29-30 στις ανατολικές περιοχές.

Από την επόμενη Δευτέρα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια

Εξαιτίας του Δεκαπενταύγουστου έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές. Οι διοργανωτές θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι η όποια ανησυχία για εκδήλωση φαινομένων θα είναι κυρίως προς το μεσημέρι και μέχρι τις απογευματινές ώρες, ενώ από εκεί και μετά οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές και μάλλον δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Ανεκτή η θερμοκρασία το βράδυ

Η θερμοκρασία που θα σημειώνεται κατά τη διάρκεια των βραδυνών ωρών, θα είναι σε καλά επίπεδα, γύρω στους 21 – 23 βαθμούς κελσίου κάτι που θα κάνει τις συνθήκες πιο ανεκτές.

 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook