Στην περίοδο της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο αρμόδιος αιρετός αντινομάρχης Χανίων σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσίαζε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία απο τους ελέγχους των υπηρεσιών, ειδικά στην αγορά τροφίμων και ενίοτε και ονόματα (έστω και φωτογραφικά).

Στην – έστω μικρή – περίοδο της \”Καλλικρατικής\” Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο \”διορισμένος\” αντιπεριφερειάρχης Χανίων, μετά απο ένα εξάμηνο σιωπής, βγήκε σε ένα τοπικό ΜΜΕ και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για το θέμα.

Και ο μεν δημοσιογράφος πολύ καλά έκανε και επεδίωξε την συνέντευξη με τον κ.αντιπεριφερειάρχη. Όμως οι απαντήσεις κινήθηκαν στο νεφελώδες τοπίο της αοριστολογίας και των καταγγελιών χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει  την ορθότητά τους.

Κοντολογίς, δεν μπορείς να αφήνεις υπονοούμενα για χοντροκομμένες παραβάσεις στον τομέα της διακίνησης και εμπορίας τροφίμων :

Όταν δεν παρουσιάζεις κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει  αυτά που λες.

Όταν η τοπική αγορά βρίσκεται σε μιαν άκρως ευαίσθητη περίοδο λόγω και του τουρισμού. (Αναρωτήθηκες τις επιπτώσεις εαν ΜΜΕ του εξωτερικού μεταφράσει και αναπαραγάγει τα όσα είπες;)

Όταν λες πως ενδιαφέρεσαι για την προώθηση των τοπικων προιόντων.

Όταν η κυβέρνηση λέει (και σε πολλές περιπτώσεις το κάνει) πως προωθεί την διαφάνεια παντού.

Με συγκεκριμένα στοιχεία λοιπόν. Πόσοι έλεγχοι έγιναν απο τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα; Πόσες ποσότητες τοφίμων κατασχέθηκαν; Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν; Ποιά πρόστιμα επιβλήθηκαν; Πόσοι και ποιοί επιχειρηματίες πιάστηκαν να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία ;

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook