Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ήταν εφοδιασμένοι οι οκτώ επίδοξοι χρυσοθήρες που αναζητούσαν θησαυρούς, μέσα στην δύσβατη δασική περιοχή της Ιεροπηγής στην Καστοριά! Οι αστυνομικοί που τους έπιασαν στα πράσα, έμειναν έκπληκτοι με τα σύνεργα που είχαν στην διάθεσή τους.

Οι επτά Έλληνες ηλικίας 49, 42, 37, 43, 45 και 44 και ένας 26χρονος αλλοδαπός είχαν πληροφορίες ότι κάπου στην περιοχή κρύβονται λίρες θαμμένες στο χώμα και ξεκίνησαν την παράνομη ανασκαφή, έχοντας μαζί τους ακόμη και μια αυτοσχέδια κάμερα την οποία θα χρησιμοποιούσαν ως… «μάτι» και την είχαν συνδέσει με ένα τροφοδοτικό και ένα ασπρόμαυρο μόνιτορ, μέσω της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους!

Είχαν, ακόμη, έναν ανιχνευτή μετάλλων και κενού, ένα κρουστικό δράπανο, μια ηλεκτρογεννήτρια με μετασχηματιστή και πλήθος άλλων εργαλείων, όπως κατσαβίδι, πένσα, καλέμι, μονωτική ταινία και μπαλαντέζα! Όμως, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος που περιπολούν μέρα- νύχτα στην περιοχή, δεν άργησαν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Τα υπερσύγχρονα εργαλεία τους κατασχέθηκαν και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

protothema.gr