Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού πρωταθλήματος έβαλε το διοικητικό συμβούλιο της Super League αγνοώντας τις προτάσεις της UEFA και της ΕΠΟ με προφανή τρόπο να βοηθήσει τον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη.

Πιο συγκεκριμένα στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που είναι σε εξέλιξη αποφασίστηκε ομόφωνα να μην γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΠΟ μετά από τις οδηγίες της UEFA για μη ισχύ των αδειοδοτήσεων στη Football League την περίοδο 2010-2011.

Έτσι η Super League αποφάσισε με το έτσι θέλω αγνοώντας την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να κλείσει την πόρτα στον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα για την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε στον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Ντίνο Μανταδάκη που έδωσε το παρόν στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας να ζητήσει η ΠΑΕ επανεξέταση του φακέλου του από την ΕΠΟ.

Η πρόταση αυτή βέβαια γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαρινάκης ότι έχει απορριφθεί ήδη ομόφωνα από την ΕΠΟ και για αυτό τον λόγω ο ΟΦΗ προσέφυγε στη συνέχεια στα πολιτικά δικαστήρια όπου και κέρδισε την προσωρινή διαταγή για μη διεξαγωγή των πλέϊ οφ αν δεν συμμετέχει αυτός σε αυτά λόγω της παράνομης σύνθεσης της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Πλέον το μπαλάκι πέφτει στην ΕΠΟ που καλείται να αποφασίσει αυτή εάν θα ισχύσουν η όχι οι αδειοδοτήσεις στη Football League έχοντας την πίεση από την Super League που πλέον δείχνει καθαρά ότι δεν ιδρώνει καθόλου το αυτί της για τα στημένα παιχνίδια και το μοναδικό της πρόβλημα είναι πως θα εμποδίσει την άνοδο του ΟΦΗ και των Τρικάλων στη μεγάλη κατηγορία.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί πάντως και η στάση που κράτησε επί του θέματος ο συμπολίτης Εργοτέλης καθώς ο γενικός διευθυντής της κρητικής ομάδας κ. Γιάννης Ράλλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Δευτέρα το βράδυ είχε δηλώσει επίσημα ότι ο Εργοτέλης θα στηρίξει την πρόταση της ΕΠΟ όμως την Τρίτη το μεσημέρι η κρητική ομάδα ψήφισε υπέρ της απόφασης της Super League.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook