Η Wikipedia ανακοίνωσε στο επίσημο blog της την ενσωμάτωση ενός νέου κουμπιού στις σελίδες της. Το όνομα αυτού; «WikiLove».

Το WikiLove αποτελεί ένα απλό πείραμα εκτίμησης. Καθιστά εύκολη και διασκεδαστική την ανταλλαγή κονκάρδων (badges) και μηνυμάτων εκτίμησης μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιβραβεύονται ουσιαστικά οι συντάκτες.

wikilove_wikipediaΟ βασικός λόγος της δημιουργίας του συγκεκριμένου κουμπιού από τους ιθύνοντες της Wikipedia, αποτυπώνεται σε μία πρόσφατη έρευνα, η οποία έδειξε ότι πολλοί συντάκτες δε λαμβάνουν τη θετική κριτική που αξίζουν και υπερκαλύπτονται από τους πιο έμπειρους. Την ίδια στιγμή, το 78% των συντακτών δήλωσε πως το να έχουν ανθρώπους να τους συγχαίρουν για τα άρθρα τους ή τις επεξεργασίες τους, είναι ο νούμερο ένα λόγος για να συντάσσουν και να επεξεργάζονται άρθρα πιο συχνά.

Έτσι, η Wikipedia κάνει μία προσπάθεια να ανταμείβονται οι συντάκτες της, μέσω του WikiLove. Ίσως σε πολλούς ακούγεται ανόητο, αλλά πρόκειται πραγματικά για μια μεγάλη ιδέα. Άλλωστε, το ότι δίνει στους χρήστες του διαδικτύου περισσότερες ευκαιρίες να λάβουν την εκτίμηση των άλλων είναι πολύ σημαντικό και απόλυτα υγιές.

gugoo.gr