Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Μίμης Ανδρουλάκης μετά την χθεσινή οργισμένη αντίδραση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου στην σημερινή του παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά ο κ. Ανδρουλάκης είπε «Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να προσέχουν γιατί οι καιροί είναι πονηροί και μπορούν ακούσια να προκαλέσουν πανικό σε μια ευαίσθητη περίοδο, ξέρετε πόσο αγαπώ τον Πάγκαλο και ξέρουμε ότι ο λόγος τους είναι μεταφορικός και ειρωνικός αλλά σε αυτή την κατάσταση της γενικευμένης ανασφάλειας το καθετί μπορεί να προκαλέσει αρνητικούς συνειρμούς».

Να σημειωθεί πως κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και την ώρα που ο Πάγκαλος συνέχιζε την επιχειρηματολογία του περι «μεσοπρόθεσμου τανκς» υπονοώντας πως θα υπάρξουν και στην χώρα μας θύματα όπως υπήρξαν στην Αργεντινή, ο κ. Ανδρουλάκης αποχώρησε από την αίθουσα και σε έξαλλη κατάσταση χτυπούσε τα τραπέζια του καφενείου της Βουλής λέγοντας «με αυτόν δεν πρόκειται να ψηφίσει κανείς το μεσοπρόθεσμο».
Επιπλέον, ο πολυμήχανος βουλευτής μίλησε και για το μεσοπρόθεσμο λέγοντας «μου θυμίζει ένα θεώρημα των μαθηματικών που λέει: ωραίο πόρισμα, παντελώς ανεφάρμοστο».

Παράλληλα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά είπε «Όταν ο Σαμαράς λέει όχι πως ξέρει ότι εμείς θα ψηφίσουμε ναι. Αν εμείς ψηφίσουμε όχι, έχετε εσείς της ΝΔ ένα βιώσιμο σχέδιο από Δευτέρα ή μήπως δημοκοπεί ο Σαμαρας;» ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είπε «η αυτοκτονία που κραδαίνουμε ως απειλή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

protothema.gr