Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με αφορμή την εξέλιξη όσον αφορά την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του Αεροδρομίου Χανίων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφού σημειώνει ότι πρόκειται για μια μη ικανοποιητική εξέλιξη, επισημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε δεσμεύσεις και πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι:

Από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εγκρίθηκε χθες η υπογραφή της σύμβασης για την «Παραχώρηση – Αναβάθμιση – Συντήρηση – Διαχείριση και Λειτουργία » των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα τους και των Χανίων. Με την απόφαση αυτήν επικυρώνεται ουσιαστικά ο διαγωνισμός του Νοεμβρίου 2014 στον οποίο ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT AG − SLENTEL Ltd.

Δηλώνουμε δημόσια ότι κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο από την αναγκαστική αυτή απόφαση.

Διαφωνούμε κάθετα ωστόσο με τους όψιμους θρηνωδούς και εκείνους που σκόπιμα συσκοτίζουν την αλήθεια για στενά κομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη. Η γυμνή αλήθεια είναι ότι η καταστροφική πενταετία που προηγήθηκε γέννησε τέτοιες και τόσες δεσμεύσεις, που, παρά τον μακρύ και πεισματικό αγώνα της Κυβέρνησης για μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανατραπούν μέσα στο σημερινό συσχετισμό δύναμης.

Παραμένουμε στρατευμένοι στην υπόθεση της δημιουργικής αναγέννησης της πατρίδας μας όχι μόνο όταν υπάρχουν επιτυχίες αλλά και στις ήττες, στους αναγκαστικούς συμβιβασμούς όσο επώδυνοι και αν είναι.

Αναγνωρίζουμε ότι τα περιθώρια για ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης των αεροδρομίων, με κατεύθυνση την εξασφάλιση και διεύρυνση της συμμετοχής του ευρύτερου Δημοσίου είναι περιορισμένα, πρέπει όμως να εξαντληθούν. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η κοινωνία όχι απλώς δικαιούται αλλά και υποχρεώνεται να συνεχίσει τον αγώνα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, όπου εκκρεμεί η προσφυγή των φορέων ενώπιον του ΣτΕ, χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση της προετοιμασίας με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσουμε τη δικαστική μάχη όσο το δυνατόν πιο άρτια.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια ασφαλώς θα είμαστε παρόντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook