Το ενδεχόμενο να υποβληθεί στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) με την οποία εγκρίνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Χανίων,  στην κοινοπραξία Fraport –  Slentel, συζητήθηκε στο Δήμο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Περάκης, επεσήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα νομικά έγγραφα ώστε να γίνει εκ νέου προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ για το θέμα της παραχώρησης του Αεροδρομίου Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Περάκη, η αίτηση αναστολής – ακύρωσης κατά της απόφασης παραχώρησης των αεροδρομίων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου, συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να έχει θετική κατάληξη για το δήμο Χανίων.

Επιπρόσθετα ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ενημέρωσε το σώμα ότι η προηγούμενη προσφυγή του Δήμου Χανίων προς το ΣτΕ (στις 24/12/2014) για ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά την παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, θα εξεταστεί στις 3/11 μετά από την τελευταία αναβολή που έλαβε η υπόθεση στις 2 Ιουνίου.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου, ενώ σήμερα επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά ο σταθερός προσανατολισμός του δήμου, ενάντια στην παραχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων και με βάση αυτόν θα σχεδιαστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook