Μόνο ως τραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εικόνες του απέραντου σκουπιδότοπου, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από την κατοικημένη περιοχή του τουριστικού Πλακιά.

Οι σωροί από τα σκουπίδια που απεικονίζονται στις φωτογραφίες βρίσκονται στο σημείο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο έχει μετατραπεί σε χωματερή, λόγω της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, αλλά και όπως οι κάτοικοι υποστηρίζουν της μη έγκαιρης αποκομιδής τους από το δήμο με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να ξεφορτώνονται κατά βούληση.

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι, που συνήθως πνέουν στην περιοχή, κάνουν την εικόνα ακόμα χειρότερη, καθώς τα σκουπίδια μεταφέρονται εκατοντάδες μέτρα μακριά, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα μαζέψει. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι τονίζουν ότι παρά τις προσπάθειες τους να εισακουσθούν, δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση από το δήμο Αγίου Βασιλείου.

Με την ευκαιρία αυτή, οι κάτοικοι μίλησαν και για ένα δεύτερο πρόβλημα που αφορά στη μη αποκατάσταση του δρόμου μεταξύ Λευκόγεια και Πλακιά. Ενώ ουσιαστικά το έργο του βιολογικού έχει ολοκληρωθεί δεν έχει πέσει ασφαλτικό προκειμένου να αποκατασταθεί το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνέχεια μικροατυχήματα και φθορές στα αυτοκίνητα που κινούνται στη δεξιά λωρίδα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook