Τα δύο αυτοκίνητα που έχουν περιγραφεί στις αστυνομικές Αρχές ψάχνουν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν την ίδια μέρα να αρπάξουν -σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις- δύο μικρά αγόρια.

Μετά και την επίσημη καταγγελία μιας 21χρονης από την Αλβανία ότι άγνωστοι προσπάθησαν να αρπάξουν μέσα από τα χέρια της τον 4χρονο γιο της, στις Διωκτικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο αυτοκινήτων, τα οποία φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν στις δύο απόπειρες. Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες, στην τελευταία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ένα τζιπ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ένα μαύρο αγροτικό 4Χ4.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 20 Ιανουαρίου στην περιοχή των Μοιρών. Δύο στοιχεία, τα οποία δεν θεωρούνται συμπτωματικά, με τις αστυνομικές Αρχές να εκφράζουν ανησυχία για κάποιους, οι οποίοι θέλησαν να δράσουν οργανωμένα.

Εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα να πρόκειται για κάποιο κύκλωμα αρπαγής και εμπορίας παιδιών, ένα φαινόμενο βέβαια το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει.

Το συμβάν που καταγγέλθηκε προχθές από την 21χρονη έγινε τη στιγμή που η μητέρα με τον τετράχρονο γιο της και τη δίχρονη κόρη της περπατούσαν στις Μοίρες μέρα μεσημέρι. Όπως περιέγραψε η ίδια ήταν περίπου 2.20 μ.μ., όταν χωρίς να το καταλάβει, ένιωσε να τους πλησιάζει το τζιπ, το οποίο δεν είχε -όπως είπε- πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη περίπτωση που είχε σημειωθεί και πάλι στις Μοίρες, αυτή τη φορά οι δράστες στο αυτοκίνητο ήταν δύο, και αυτό γιατί το αυτοκίνητο πλησίασε με τέτοιο τρόπο ώστε να αρπάξει ο συνεπιβάτης, ο οποίος άνοιξε την πόρτα το μικρό παιδί.

Ενστικτωδώς όμως η αντίδραση μάνας και παιδιού, τους γλίτωσαν από τα χειρότερα, με τον οδηγό του αυτοκινήτου να πατάει το γκάζι και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 21χρονη φοβήθηκε τόσο που δεν είχε τολμήσει να το καταγγείλει άμεσα και το έπραξε τελικά μετά από μια εβδομάδα. Αιτία για αυτή της την απόφαση ήταν η δημοσιοποίηση του πρώτου περιστατικού με πρωταγωνιστή το 10χρονο αγόρι.

Το μαύρο 4Χ4

Το μαύρο 4Χ4 ο οδηγός του οποίου παραλίγο να απαγάγει ένα 10χρονο αγόρι συνεχίζουν να αναζητούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές Αρχές στη Μεσαρά. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκεχυμένα και έχουν προκύψει από τις περιγραφές του ίδιου του αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είπε στους γονείς του άκουσε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος του. Όπως περιέγραψε, ήταν ένα μαύρο 4Χ4, με τον οδηγό να φοράει κουκούλα και να έχει το αριστερό του χέρι έξω από το αμάξι γιατί ήταν ματωμένο. Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το περιστατικό σημειώθηκε όταν το μικρό αγόρι είχε μόλις βγει από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο Αγγλικών.