«Σαφώς και δεν πήρε την έγκριση ο πρωθυπουργός από το εξωτερικό προκειμένου να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος ‘Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό REAL FM, απαντώντας στην έντονη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πρώτα τους δανειστές και ύστερα το Κοινοβούλιο. Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι «για να είμαστε σαφείς, ο πρωθυπουργός κινήθηκε θεσμικά. Οι επικοινωνίες και τα τηλέφωνα που έγιναν και πότε έγιναν, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Είναι αυτά που έδωσε στη δημιοσιότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά την πρώτη αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «η εκτίμηση του χρονικού διαστήματος των εκλογών δεν ρισκάρει με κανέναν τρόπο το να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Υπάρχουν οι όροι, υπάρχει και ο χρόνος για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος».

Και συνέχισε: «Κατά την άποψή μας -και αυτό θα προτάσσουμε στον ελληνικό λαό- η διαπραγμάτευση για το χρέος είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα πολλά χρόνια και θα πρέπει να την κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι στόχος είναι «η αυτοδυναμία, ως εφικτός στόχος, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει, να είναι μια σταθερή κυβέρνηση για να αποφευχθούν οι οποιουδήποτε τύπου κραδασμοί, που δεν τους χρειάζεται η χώρα. Εάν χρειασθεί να γίνουν συμμαχίες, θα γίνουν με την ίδια λογική που έγιναν και οι προηγούμενες. Δηλαδή επί προγραμματικών θέσεων».

Αναφερόμενη δε στην απόφαση για εκλογές, σημείωσε ότι γίνονται διότι «εμείς υπαναχωρήσαμε από θέσεις μας και από το πρόγραμμά μας, αυτό που καταθέσαμε στη λαϊκή κρίση στις 25 Ιανουαρίου. Επομένως, σήμερα η στάση της κυβέρνησης, το καινούργιο πρόγραμμα για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και τη νέα οικονομική κρίση και από τις επιπτώσεις των μνημονίων, πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού που είναι ο μόνος αρμόδιος»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook