Μια τσάντα της πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ πωλήθηκε έναντι 25.000 στερλινών (40.000 δολάρια) σε δημοπρασία του οίκου Christies που οργανώθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η μαύρη δερμάτινη τσάντα την οποία η Θάτσερ κρατούσε το 1985 σε μια συνάντησή της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, κατακυρώθηκε σε έναν Κύπριο που ήταν φοιτητής στη Βρετανία όταν η Θάτσερ ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1979 και 1990.

Η 85χρονη πρώην ηγέτης των Συντηρητικών που φημιζόταν για τις αυστηρές επιλογές της στις τσάντες που κρατούσε, δώρισε την τσάντα στην ειδική δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζέφρι Άρτσερ, πρώην πολιτικός των Συντηρητικών και συγγραφέας.

Σύμφωνα με δήλωσή της, τα έσοδα από την πώληση θα πρέπει να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων είναι το Ίδρυμα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Ίδρυμα ψυχικής υγείας για το Στρες στη μάχη για τη θεραπεία στρατιωτών που παρουσιάζουν το σύνδρομο του μετατραυματικού στρες, όταν επιστρέφουν από τις εμπόλεμες περιοχές.

Αργότερα σήμερα ο Άρτσερ θα πουλήσει ορισμένα αντικείμενα από τη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει, όπως έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ του 1878, η αξία του οποίου κυμαίνεται από 1,2 έως 1,7 εκατομμύριο στερλίνες.

«Είναι μια πολύ καλή εποχή να πουλήσεις», είπε ο Άρτσερ πριν από τη δημοπρασία. «Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι αρχίζουν να συλλέγουν για πρώτη φορά. Πουλώ το 10% της συλλογής μου. Στα εβδομήντα ένα μου συνειδητοποίησα πως δεν θα ζω για πάντα!», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook