Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε αργήσει. Λόγω μιας εκδήλωσης είχε κλείσει ένα τμήμα της Avenue of Americas της Νέας Υόρκης, μεταξύ του ξενοδοχείου «Sofitel» και του εστιατορίου όπου είχε κλείσει τραπέζι. Μπλοκαρισμένος στην κίνηση, πήρε τηλέφωνο την κόρη του Καμίλ από το ταξί για να της πει ότι πηγαίνει στο ραντεβού τους και να την προτρέψει να παραγγείλει και για τους δυο τους. Οταν επιτέλους έφθασε, έφαγαν ψάρι και μοιράστηκαν ένα μπουκάλι παγωμένο λευκό κρασί.

Το γεύμα εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα εστιατόριο με θαλασσινά οκτώ τετράγωνα από το ξενοδοχείο του, άρχισε λιγότερο από μία ώρα αφότου – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε μια 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα που είχε μπει στο δωμάτιό του για να το καθαρίσει. Η περιγραφή του γεύματος βασίζεται σε συνεντεύξεις με ανθρώπους που κατέθεσαν στο πλαίσιο έρευνας την οποία πραγματοποίησαν οι δικηγόροι τού Ντομινίκ Στρος-Καν.

\"\"Όμως πολλές λεπτομέρειες για το τι ανακάλυψαν οι ερευνητές της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης και το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης Σάιρους Βανς τζούνιορ παραμένουν κρυφές και αξιωματούχοι και στις δύο υπηρεσίες αρνούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν εάν αυτή η περιγραφή ταιριάζει με τα δικά τους στοιχεία.

Το γεύμα, το οποίο διήρκεσε 90 λεπτά, θα παίξει σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του Στρος-Καν, στην εκδίκαση της υπόθεσης η οποία στοίχισε στον Γάλλο πολιτικό τόσο τη θέση του στην ηγεσία του ΔΝΤ όσο και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της χώρας του. Εάν μία από τις αρκετές κάμερες ασφαλείας στο μεγάλο εστιατόριο «McCormick & Schmick» έχει καταγράψει πατέρα και κόρη να τρώνε ανέμελοι μία ώρα μετά την καταγγελθείσα επίθεση στην καμαριέρα, η υπεράσπιση θα έχει ένα δυνατό χαρτί. Εάν βέβαια ο Στρος-Καν δείχνει ανήσυχος ή αγχωμένος, θα ενισχύσει τους κατήγορους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι βέβαιο εάν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο από το εστιατόριο – πόσω μάλλον το τι δείχνει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τα βασικά γεγονότα – η καμαριέρα περιγράφει ότι προσπάθησε να τη βιάσει και την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ, ενώ οι δικηγόροι του Στρος-Καν ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις βίας και αφήνουν να εννοηθεί ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Τι συνέβη όμως, μεταξύ της καταγγελθείσης επίθεσης, που έγινε περίπου μεσημέρι της 14ης Μαΐου, και 16.40, οπότε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στο αεροπλάνο της πτήσης 23 της Air France, λίγο πριν απογειωθεί με προορισμό το Παρίσι;

Ο Στρος-Καν έκανε check-out από τη σουίτα στο «Sofitel» στις 12.28 το μεσημέρι. Ενας από τους κατήγορους, ο Τζον Μακόνελ, δήλωσε ότι το βίντεο από το ξενοδοχείο «τον δείχνει να αναχωρεί πολύ βιαστικός». Ο δικηγόρος του, βέβαια, ισχυρίστηκε ότι βιαζόταν για να προλάβει το ραντεβού με την κόρη του. Το ταξί χρειάστηκε οκτώ λεπτά για να τον μεταφέρει στο εστιατόριο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το γεύμα με την κόρη του, ήρθε και έκατσε μαζί τους ο σύντροφός της. Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα.

tanea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook