Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στο ΙΚΑ από την ερχόμενη Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου ως την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν προκηρύξει δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα αναβληθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι εργαστηριακές εξετάσεις, δεδομένου ότι το ΙΚΑ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον πρόδρο του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ νομού Ηρακλείου Πολυχρόνη Λουμπάκη, οι γιατροί ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας γιατί υποβαθμίζει την περίθαλψη, ισοπεδώνει τους γιατρούς και αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών.

\” Η λογική των περικοπών με οποιοδήποτε κόστος θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε χαμηλότερα επίπεδα περίθαλψης και τον ιατρικό κόσμο σε εξαθλίωση\” αναφέρει ο κ. Λουμπάκης και προσθέτει: \”Ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο, το οποίο για να εφαρμοστεί θα χρειαστεί πάνω από 70 υπουργικές αποφάσεις.

Δε μπορεί όμως να κάνει μια μεταρρύθμιση στην υγεία με ένα γενικόλογο νομοσχέδιο, χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα σ\’ ό,τι αφορά τους ασθενείς και σ\’ ό,τι αφορά τους γιατρούς. Ζητάμε την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα και όχι στην λογική ενός νομοσχεδίου – θολούρας. Θα συμμετέχουμε στο διάλογο αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα κατοχυρωθεί η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή και η αμοιβή γιατρού κατά πράξη και περίπτωση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook