Το γενικό περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος της «Λαϊκής Ενότητας», του νέου κομματικού σχηματισμού που προέκυψε με την απόσχιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των βουλευτών που τον στηρίζουν, από τον ΣΥΡΙΖΑ, όρισε με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr, ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο καθηγητής οικονομικών και βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μακροχρόνιας ανάπτυξης της οικονομίας, «με τον περιορισμό του τομέα υπηρεσιών και την παράλληλη τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης», στη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, στην άρση της λιτότητας, στη δημόσια ιδιοκτησία του τραπεζικού συστήματος και στη διαχείρισή του, στις δημόσιες επενδύσεις, στη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων καθώς και «στην αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου με απλοποίηση του φορολογικού συστήματος», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ολοκληρωτική αναδόμηση των τραπεζών σε δημόσια βάση για να στηριχτεί η ανάπτυξη και παράλληλα «σεισάχθεια» στα χρέη των εταιρειών και των νοικοκυριών. Χρειάζεται επίσης ολοκληρωτική αλλαγή σε κεντρικούς τομείς εθνικής σημασίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές» τονίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας στο άρθρο του, θέτοντας το εξής ερώτημα: «μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, με το οποίο συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εντός της ΟΝΕ; Η ξεκάθαρη απάντηση είναι δυστυχώς όχι, όπως φάνηκε από την ντροπιαστική παλινωδία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΟΝΕ έχει δικό της πρόγραμμα για την Ελλάδα, που είναι το νέο μνημόνιο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας πλέον, γράφει ότι το κόμμα θα δηλώσει θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ, υποστηρίζοντας πως «το εθνικό νόμισμα είναι βήμα και εργαλείο για την ανάταξη της χώρας – δεν είναι αυτοσκοπός» και συμπληρώνει: «η μετάβαση περιλαμβάνει μέτρα όπως στάση πληρωμών στο δημόσιο χρέος με στόχο τη διαγραφή του, μετατροπή χρεών, καταθέσεων και μισθών στο νέο νόμισμα με αναλογία 1:1, άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και εξομάλυνση των κεφαλαιακών και τραπεζικών ελέγχων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κρατικές εγγυήσεις, ιεράρχηση των εισαγωγών για να υπάρξει επάρκεια στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα καύσιμα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δελτίο, όπως συχνά και κακόβουλα λέγεται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook