Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, τίμησε σήμερα Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, το Ηράκλειο με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, στο φερώνυμο και ιστορικό, Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού καθώς και του  Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιου Βερνιδάκη. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στον αύλιο χώρο του ναού, για τους σφαγιασθέντες την 25η Αυγούστου του 1898.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης αφού απέτισε φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες της «25ης Αυγούστου» δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των Χριστιανών και Hρακλειωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τα τραγικά γεγονότα της 25ης Αυγούστου 1898 και αποτέλεσε την αιτία να δρομολογηθεί ταχύτατα η απελευθέρωση της Kρήτης από τον τουρκικό ζυγό. Την Τρίτη 25 Aυγούστου 1898, πριν από 117 χρόνια, η πόλη του Hρακλείου συγκλονίστηκε από τη μανία του τουρκικού όχλου, που ξέσπασε με μανία κατά των χριστιανών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook