Τελευταία ενημέρωση 15:35

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, όταν διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Πέταξαν πέτρες, ξύλα και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, σπρώχνοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά της πλατείας. Η αστυνομία ανταπέδωσε κάνοντας χρήση χημικών. Αποπνικτική η κατάσταση, τραυματίες μεταφέρθηκαν στην είσοδο του Μετρό.

Εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George

Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.

Στην πλατεία γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ από τα μεγάφωνα οι Αγανακτισμένοι προσπαθούν να εμψυχώσουν τον κόσμο να επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον Άγνωστο στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότωφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων», που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, αλλά και στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Συνολικά οκτώ άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Τα πρωινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε προσυγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασ. Κωνσταντίνου. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι, όπου αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν άλλη ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Από την ένταση που προκλήθηκε, οκτώ άτομα οδηγήθηκαν με μικροτραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook