Την πρόθεσή της να δηλώσει «παρούσα» στην ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ.Μπακογιάννη. Προέτρεψε δε τους βουλευτές της παράταξής της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να αποφασίσουν σήμερα κιόλας τη δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για λαϊκισμό.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δηλώσει «παρούσα», τονίζοντας ότι οι βουλευτές της παράταξής της θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ζήτησε, μάλιστα, από τα άλλα κόμματα να επιτρέψουν στους βουλευτές τους να πράξουν το ίδιο. 

«Θα ψηφίσω \’παρούσα\’ για έναν απλό λόγο: διότι θέλω ξεκάθαρα να κάνω τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε μία πολιτική της κυβέρνησης που δεν μπορεί να πετύχει και ανάμεσα στον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης ο οποίος δυστυχώς δεν βοηθάει και δεν στηρίζει τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» είπε. 

«Η Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνει ότι θα είμαστε παρόντες για να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Παρόντες για να δώσουμε τη μάχη για μία διαφορετική διέξοδο για τη χώρα. Παρόντες για να αναλάβουμε και το πολιτικό κόστος των θέσεών μας. Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια για την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε από το βήμα του Κοινοβουλίου τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αποφασίσουν, σήμερα κιόλας, τη δημιουργία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης. 

«Δυόμισι μήνες θα υπάρξουν μέχρι το επόμενο πακέτο δανειοδότησης. Εάν τη διαχείριση της Ελλάδας δεν την αναλάβουν τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως, και όσα κόμματα πιστεύουν ότι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν θα υπάρξει λύση για αυτή τη χώρα» υποστήριξε.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κανένα κόμμα μόνο του να εφαρμόσει αυτή την πολιτική που απαιτείται για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, επισημαίνοντας ότι η παράταξή της στήριξε την προσπάθεια συναίνεσης, αλλά η εθνική συνεννόηση δεν επετεύχθη «χάρη στα καραγκιοζιλίκια που έκαναν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση ψεύδεται. Και αυτό το καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός» σημείωσε, τονίζοντας ότι η ΝΔ «περιπλανιέται στην Ευρώπη με το Ζάππειο ΙΙ αγκαλιά, αλλά το Ζάππειο ΙΙ δεν γίνεται αποδεκτό από κανέναν διότι απλούστατα δεν βγαίνουν τα νούμερα».

«Δεν τολμάει η αξιωματική αντιπολίτευση» συνέχισε «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν τολμάει να πει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις». 

Κατά την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που επεξεργάστηκε η παράταξή της, σημειώνοντας ότι απέσπασε την απόλυτη στήριξε του κόμματος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook