Σε διόρθωση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Κισσάμου στη βάση δεδομένων που τηρεί για το σύνολο των Δήμων της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει απαντώντας σε σχετική πρόταση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με την απάντηση του, στις 16/6/2011, η βάση δεδομένων με τα οικονομικά στοιχεία των Δήμων τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή και ενημερώνεται με ευθύνη των Δήμων.

Από τον Δήμο Κισσάμου όπως αναφέρει ο Υπουργός, εισήχθησαν στη βάση δεδομένων, προφανώς εκ παραδρομής λανθασμένα στοιχεία για τον δανεισμό του, τα οποία στη συνέχεια διορθώθηκαν από τον ίδιο τον Δήμο κι έγινε και η ανάλογη διόρθωση και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Έτσι βάσει των διορθωμένων στοιχείων που απέστειλε στο Υπουργείο η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κισσάμου, ο Δήμος κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία Δήμων με χρέη 80% – 100% του αθροίσματος τακτικών εσόδων και Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και επομένως δεν εντάσσεται σε αυτούς που θα χρειαστούν πρόγραμμα εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook