\”Λουκέτο\” και σήμερα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Δυναμικά απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις και στην Κρήτη, απο τα Εργατικά Κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, με την συμμετοχή και αγανακτισμένων πολιτών.

Στα Χανιά μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

\"\"   \"\"

Περνώντας οι διαδηλωτές από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ επι της οδού Κυδωνίας, κάποιοι έσπασαν την πόρτα εισόδου, μπήκαν μέσα και στην κυριολεξία διέλυσαν τα πάντα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

\"\"

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το δημαρχειο Χανίων. Εκεί συνάντησαν κλειστες πόρτες που καποια στιγμή και υπό την πίεση των συνθηματων ανοιξαν, για να ακουλουθησει η συμβολικη κατάληψη του χώρου.
Σε ανακοίνωση που εξέδοσαν οι \”αγανακτισμένοι\” των Χανίων αναφέρουν τα εξής :

\”Αυτές τις ώρες οι βουλευτές ψηφίζουν τα αντισυνταγματικά κι αντιλαικά μέτρα , τα οποία θα βυθήσουν τη χώρα σε βαθύτατη οικονομική ύφεση , κοινωνική εξαθλίωση και εθνική υποδούλωση, αντίθετα με τη βούληση του ελληνικού λαού.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας προβήκαμε σε συμβολική καταληψη του Δημαρχείου Χανίων,του οποίου ο Δήμαρχος στιρίζει έμπρακτα τις κυβερνητικές πολιτικές.Επίσης,αποφασίζουμε τη συνέχιση της παραμονής μας στην πλατεία Αγοράς, συμπαραστεκόμενοι στους χιλιάδες ανθρώπους που παρευρίσκονται στο Σύνταγμα και δέχονται επίθεση από χθες.

Σας καλούμε να υψώσετε τη φωνή σας και το ανάστημά σας σε αυτήν τη κρίσιμη στιγμή ενάντια στ ις ολοκληρωτικές πολιτικές της κυβέρνησης που αψηφεί το μέλλον του λαού και της χώρας.\”

\"\"

Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου των δύο Εφοριών των Χανίων.

\"\"   \"\"

Νωρίτερα, στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών και εκπαιδευτικών στα Δικαστήρια Χανίων όπου στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας πήγαν τρείς μαθητές, ένας καθηγητής, ένας γονιός και ένας πανεπιστημιακός, οι οποίοι κατηγορούνται πως στις 28/10/2010 είχαν επιδιώξει να \”παρεμποδίσουν\” την παρέλαση.
Υπενθυμίζεται πως τότε ομάδα μαθητών προσπάθησε να \”παρελάσει\” μπροστά απο τους επισήμους, εκτός της επίσημης παρέλασης αλλά παρεμποδίστηκε απο την αστυνομία.

\”Προκαλεί ερωτηματικά το γιατί απαγγέλονται τώρα κατηγορίες, μετά απο δέκα μήνες\” τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ.Κοτσιφάκης.

\"\"

Με μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με την Τρίτη αλλά με την ίδια ένταση και παλμό των συνθημάτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η δεύτερη συνεχόμενη πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ αργά χθες βράδυ αναχώρησαν περίπου 70 άτομα με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών και παραβρίσκονται σήμερα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 11:15 από την Πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Δικαιοσύνης, Αγίου Μηνά και Αβέρωφ και πάλι προς την Πλατεία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είχαν στο στόχαστρο την κυβέρνηση, τον Γιώργο Παπανδρέου και την τρόικα.

Σύμβολα στην πυρά…

Για μια ακόμα φορά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο μερίδας των αγανακτισμένων πολιτών του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας πολίτες μπήκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οδό Αβέρωφ και πέταξαν στο δρόμο χάρτινες αφίσες, πλαστικά σύμβολα και προεκλογικό υλικό του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στη φωτιά σε μια συμβολική κίνηση που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας όπου και συνεχίζεται η συνέλευση των αγανακτισμένων ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους τουλάχιστον 200 κρητικούς που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook