\”Αγκάθι\” για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Αναστασιάδη η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. \”Αντίθετος με ωμούς εκβιασμούς\” δήλωσε και ο Π. Κουρουμπλής.

Παραμένει η αγωνία στην κυβέρνηση για την τελική στάση του Αλέκου Αθανασιάδη καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκαθάρισε στην ομιλία του το τι θα ψηφίσει.

Ο κ. Αθανασιάδης από το βήμα της Βουλής σχολιάσε ότι βρίσκεται σε δίλημμα και ότι βασανίζεται.

\”Σε αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και σε αυτό μου λένε ότι είναι λάθος\”. Υποστήριξε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του πρωθυπουργού και πως συμφωνεί με τον κ. Βενιζέλο για τα άδικα μέτρα.

Όμως, υπενθύμισε πως από καιρό είχε ξεκαθαρίσει ότι \”δεν θα ψηφίσω μία διάταξη που αφορά σε πώληση χωρίς να διασφαλίζονται κρίσιμα και ζωτικά θέματα που αφορούν τη χώρα αλλά και την ιδιαίτερή μου πατρίδα\”, τονίζοντας πως δεν επιθυμεί την πώληση της ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα όμως με την αποκρατικοποίηση του Ιππόδρομου, του Καζίνο και κάθε άλλης δημόσιας επιχείρησης που δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ο Κοζανίτης βουλευτής περιορίστηκε μόνο στο θέμα της ΔΕΗ θέτοντας 5 ερωτήματα \”αν έχει οριστεί η τιμή πώλησης\”, \”αν θα γίνει αποτίμηση\”, \”αν θα απολυθούν εργαζόμενοι και αν θα προσληφθούν νέοι\”, καθώς και  αν \”Θα εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει επενδύσεις από ιδιώτες που θα αναλάβουν την διοίκηση και την ιδιοκτησία\”.

Ενώ επιπλέον πρότεινε στην κυβέρνηση να δεσμευτεί προς την τρόικα ότι προθυμοποιείται να πωληθεί η ΔΕΗ στα επόμενα 5 χρόνια αλλά \”θα συμφωνήσουμε στο Κοινοβούλιο μέσω ειδικού Νόμου το πώς, το πότε και πόσο αυτό θα πρέπει να αποφέρει στη μείωση ου χρέους\”.

Εκλεισε, με μια έκκληση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ξαναδεί το θέμα πώλησης της ΔΕΗ με βάση πέντε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν σε πωλήσεις ορισμένων μονάδων παραγωγής και σε αξιοποιήσεις κοιτασμάτων λιγνίτη.

Κουρουπλής: \”Δεν μπορώ να δεχτώ τον ωμό εκβιασμό\”

Από την πλευρά του ούτε ο Παναγιώτης Κουρουπλής είπε ξεκάθαρα τι θα πράξει αν και δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί αυτόν τον ωμό εκβιασμό από τους Ευρωπαίους.

Η υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου έχει τεθεί ως απόλυτος όρος – τουλάχιστον στα λόγια – από την τρόικα για τη συνέχιση της ομαλής δανειοδότησης της χώρας και την αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας και υπό την απειλή αυτή φαίνεται να κάμπτονται και οι τελευταίοι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook