Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» ψήφισε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής,ο οποίος με απόφαση του Γ.παπανδρέου διεγράφη απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 «Ναι» ψήφισε η Έλσα Παπαδημητρίου ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή της και χειροκροτούμενη από την κυβερνητική πτέρυγα, όπως και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όταν είπε το «ναι». Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Την ώρα της ψηφοφορίας «καιγόταν» η πλατεία Συντάγματος από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ «αγανακτισμένων» και αστυνομίας.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Μετά την ψηφοφορία και το «όχι» ο κ. Κουρουμπλής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Στην ομιλία της, νωρίτερα, η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Κατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι «το \’όχι\’ δεν μπορεί να συνοδεύεται από το \’ναι μεν αλλά\’, το \’παρών\’ είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το \’όχι υπό όρους\’ δεν αφορά την δική μου λογική».

«Ναι, λοιπόν, και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης» πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα «έστω και με μια ψήφο να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook