“Αλμα” μεγαλύτερο του 10% έκανε η τιμή του πετρελαίου, με τη δοκιμαζόμενη Βενεζουέλα να ζητά από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η χώρα ζήτησε επίσης από τον Οργανισμό να εξετάσει το ενδεχόμενο συντονισμού με τη Ρωσία σε μια κοινή στρατηγική για τον περιορισμό της πρόσφατης αναταραχής στην αγορά πετρελαίου.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 3,96 δολάρια ή κατά 10,3% στα 42,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Η είδηση της WSJ δημοσιεύτηκε λίγα λεπτά πριν τη λήξη των συναλλαγών. Ωστόσο, η τιμή του πετρελαίου “ίπτατο” ήδη από νωρίς, ακολουθώντας το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ΑΕΠ β’ τριμήνου των ΗΠΑ, έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν τελικά ισχυρότερος -στο 3,7%. Η βελτιωμένη εκτίμηση αντικατοπτρίζει μια ισχυρότερη οικονομία, δίνοντας ώθηση στο δολάριο και ενισχύοντας τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook