Ο Δήμος Κισσάμου καλεί όλους τους δημότες του ηλικίας 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που εδρεύει στην Κίσσαμο, για το σχολικό έτος 2015-2016, αφού λάβουν υπόψη τους τα εξής:

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες.
Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος με απολυτήριο Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997, άρθρο 5).

Το ΣΔΕ έχει ως κύριους στόχους την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευση, την επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, τη διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Οι υπηρεσίες του ΣΔΕ παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασίλειο Γλάμπεδάκη ΄΄το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στην Κίσσαμο , δίνει σε όλους τους συμπολίτες μας που για οποιοδήποτε λόγο, δεν τελείωσαν το γυμνάσιο ή δε φοίτησαν καθόλου σε αυτό, μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι που παρακολουθούν τα μαθήματα του, αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή¨.

Για το ΣΔΕ Κισσάμου, οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στο Γραφείο Παιδείας και στο ΚΕΠ του Δήμου Κισσάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 28223-40200  κα. Ι. Βογιατζάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook